Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a barna cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és a vizet. Felforraljuk, majd lángot kicsire vesszük, és főzzük pár percig. Az étkezési keményítőt simárakeverjük egy pici vízzel, majd hozzáöntjük az eperhez, és kevergetve besűrítjük.Levesszüka tűzről, majd egészen kihűtjük.
A mákot egy teflon serpenyőbe tesszük, majd kevergetve pár pillanat alatt megpörköljük. Ezután rögtön kiöntjük egy tányérra, majd teljesen kihűtjük, vigyázva, nehogy a mák megégjen.
A tejfölt simárakeverjük a porcukorral,a másik csomag vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a teljesen kihűlt mákkal.A babapiskótát kisebb darabokratördeljük.
A poharak aljára kanalazunk a teljesen kihűtött eperből 1-2 kanállal, majd a tejfölös krémből. Ezután kirakjuk a babapiskótával, majd rákanalazzuk a maradék tejfölös krémet és a maradék epret. Kb. fél órára a hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta kissé megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, és rögtön kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.