A rebarbara külső héját leszedjük, 2-3 cm-es darabokra vágjuk és a fahéjjal, a szegfűszeggel, a vaníliarúddal, az eritrittel és a sóval feltesszük főni kb. 6-8 percre.
Ezután kiszedjük belőle a vaníliarudat, a kókusztejszínhez hozzákeverjük a tojássárgáját, majd hozzáadunk 1 merőkanálnyit a léből. Jól összekeverjük, a leveshez öntjük, majd forralunk rajta egyet.
A tűzről levéve a rebarbara 1/3-át botmixerrel összeturmixoljuk, hogy sűrűbb és krémesebb legyen. Felszeletelt, friss eperszemekkel tálaljuk.
Megjegyzés
A rebarbara és az eper tavaszi jó barátok. Jó szívvel ajánlom kipróbálásra ezt a könnyű és nagyon finom levest. Hagyományos alapanyagokból is elkészíthető. A kókuszkrém helyett tejszínt használhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.