Az epres-rebarbarás cobbler tésztájához összedolgozzuk a lisztet, a vajat, a tejszínt, a cukrot, a sütőport, a tojást és a sót, majd hűtőbe tesszük. A szegfűszeget fél liter vízbe dobjuk és felforraljuk, majd a felaprított rebarbarát ebben a vízben 1 percig forrázzuk, majd leszűrjük. A szegfűszeget kidobjuk.
A felaprított epret a rebarbarával, a mézzel és a vaníliával összeforgatjuk. Fogunk egy piteformát vagy hasonló kerámiaedényt és kivajazzuk. Az epres keveréket az aljára terítjük. Egy evőkanállal a tetejére szaggatjuk a tésztát, megszórjuk a maradék cukorral, majd 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt egy gombóc vaníliafagyit őrölt fahéj és barna cukor keverékébe hempergetünk. A még langyos cobblert tányérra szedjük, rárakjuk a fahéjas vaníliafagyit, friss eperrel és porcukorral díszítjük.
Nézd meg videón, hogy készül az epres-rebarbarás cobbler:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.