A tészta összes hozzávalóit tegyük bele a keverőtálba, majd a robotgép dagasztó karjával dolgozzuk pár perc alatt össze.
Ezután vegyük ki a tálból, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk gombóccá.
Vágjunk le két szélesebb, és nagyobb folpack fóliadarabot, majd az egyiket szórjuk meg porcukorral. Ezután tegyük rá az összegyúrt gombócot, majd takarjuk le a másik fóliával.
Ezután nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd vegyük le a felső fóliát, és csillag alakú kiszúróval szúrjuk ki (a maradék masszát szintén gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd nyújtsuk és szúrjuk ki. Kb. 40 db lesz belőle).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kiszúrt csillagokat, végül nyomjuk rá a mázat.
A máz készítésekor a porcukorhoz adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd addig keverjük, míg egy sűrűbb mázat kapunk.
Ezután töltsük bele egy nejlonzacskóba, majd az egyik végén vágjunk rá egy pici lyukat, és óvatosan nyomjuk rá a mázat a tepsiben lévő csillagok tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit alacsonyabb hőmérsékleten szárítsuk 10-12 percig (én légkeverésnél 110 fokon, 8 percig szárítottam).
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Megjegyzés
Nagyon finom karácsonyi aprósütemény, mely hűvös helyen hosszabb ideig eltarható. Mogyoró helyet készíthetjük mandulával is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.