Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd kb. 4 cm-es csíkokra vágjuk. A mogyorót durvára daráljuk, a barna cukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal. A tésztacsíkokat először vékonyan megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a fahéjas cukorral. Ezután rászórjuk a durvára őrölt mogyorót, majd a gránátalmamagot, és tenyérrel óvatosan lenyomkodjuk egy kicsit. Ezután felcsavarjuk a tésztát, majd a csigákat belehelyezzük az előzőleg papírkapszlival vagy szilikonos formával kibélelt muffinsütőbe.
A tojást villával felverjük, majd lekenjük a formában lévő tészta tetejét. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 20-25 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd a rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük. Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés
A készen megvásárolható leveles tésztának köszönhetően egyszerűen az asztalra tudjuk varázsolni, és nagyon finom. Ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor nyújtsuk ki vékonyra, majd úgy vágjuk fel csíkokra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.