A megtisztított sütőtököt finomra reszeljük, és egy konyharuha segítségével kifacsarjuk belőle a nedvességet, hogy ne áztassa el a tésztát. A mogyorót száraz serpenyőben óvatosan megpirítjuk, kihűtjük és ledaráljuk.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukor felével és az olajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és a citrom reszelt héját. Beledolgozzuk a kifacsart tököt és a darált mogyorót.A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, apránként a tökös masszába szórjuk.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével, és óvatosan a muffintésztába keverjük.
A muffinsütő forma csészéit kivajazzuk, 3/4 részig megtöltjük a masszával, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc).
Megjegyzés
A tök miatt sokáig friss marad, a pirított mogyoró fantasztikusan pedig megdobja az ízét! Igazi őszi csemege, süssétek meg bátran!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.