A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Amikor az élesztő felfutott a lisztet, az olvasztott vajat, a tojást, a vaníliás cukrot és a sót tálba tesszük, és alaposan kidolgozzuk a tésztát.
Kettévesszük, és az egyik feléhez adjuk a pár evőkanál vízzel elkevert kakaóport, nem kell sok víz, csak éppen, hogy krémes legyen, és újra kidolgozzuk a tésztát. Mindkét adag tésztát letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük (35-40 perc).
Mikor a tészta megkelt, a világosat lisztezett deszkára borítjuk, 16 részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle, majd ugyanígy járunk el a kakaós tésztával is. Ha kész, letakarva 20 percet pihentetjük.
Minden kakaós gombócra teszünk egy-egy natúrt, összelapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, szép vékonyra, majd mint a kiflit feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és ismét letakarva 20 percet pihentetjük. A kifliket pengével bemetszük 3-4 helyen, lekenjük felvert tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15-20 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.