Elkészítés: A salátához először a padlizsánt kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk, és egy forró serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
A többi zöldséget mind felkockázzuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, a zöldfűszereket felaprítjuk, a gránátalma magjait kinyerjük a gyümölcsből. Minden hozzávalót egy nagy keverőtálba gyűjtünk.
Elkészítjük az öntetet: az olívaolajat, a borecetet, a mézet, valamint a harissát (ízlés szerint, vigyázat, csípős!) és az ecetes illatú sumac-ot egy kis tálban egy habverő segítségével alaposan összekeverjük. A zöldségeket összeforgatjuk és meglocsoljuk az elkészült öntettel.
A pitakenyeret egy felforrósított száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk, cikkekre vágjuk vagy ízlés szerint összetépkedjük, és a kész salátához keverjük. Laktató nyári saláta, kitűnő köret akár grillételek mellé is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.