Elkészítés: A rizst megfőzöm. A karalábék leveleit levágom, a gyökér felőli résznél egy szeletet levágok, a sapkáját is levágom, a belsejét kivájom. A forgácsokat darabolom, a szárakat, s leveleket szeletelem.
A karalábékat beállítom egy lábasba, öntök rá vizet, sózom, borsozom, szórok bele ételízesítőt, s megfőzöm.
A gomba törzsét eltávolítom. A hagymákat, paprikát, paradicsomot, zöldeket aprítom. Serpenyőben kevés olíviaolajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot, s az aprított gombatörzset, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverőtálba, beleütöm a tojást, hozzáadom a zöldeket, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.
Amikor a karalábé már majdnem puha, átteszem egy serpenyőbe, megtöltöm a töltelékkel, melléteszem a karalábéforgácsokat és a darabolt szárakat, a kimaradt töltelékből gombócokat formálok, s 180 C fokon hőlégkeverésen párolom, sütöm. Közben a sajtot lereszelem.
Amikor a hús megsült, kiveszem a karalábékat és a gombócokat, a lébe szórok lisztet, teszek bele tejfölt, öntök bele bort, összekeverem, s visszahelyezem a karalábékat és a gombócokat, kanalazok rájuk tejfölt, megszórom a reszelt sajttal, s visszateszem a sütőbe, ezúttal grill fokozaton, 200 C fokon. Készre sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.