Elkészítés: A sütőporral és sóval elkevert lisztet (15 dkg), a margarint, a cukrot (3 dkg) és a tojást tésztává gyúrjuk, és két kis cipót formálunk. A túrót szitán áttörjük, belekeverjük a cukrot (17 dkg), a vaníliás cukrot, a vajat, a lisztet (3 dkg), a sót, a citromhéjat, a tojássárgákat, végül a krumplinyomón áttört, kihűtött burgonyákat - és jól elkeverjük.
Egy kivajazott kerek tortaforma aljára nyomkodjuk a tészta felét, rátesszük a túrótölteléket, majd befedjük a tészta kör alakra nyújtott megmaradt felével. Villával megszúrkáljuk és közepesen meleg, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Kihűtve, porcokorral meghintve tálaljuk.
Adhatunk hozzá áfonya-, málna-, vagy feketeribiszke öntetet is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.