A tésztájához a száraz alapanyagait egy 2,5 dl-es bögrével mérjük egy tálba, és alaposan keverjük össze, majd egy másik tálban a nedves hozzávalókkal tegyünk ugyanígy. A nedves hozzávalókat adjuk hozzá a száraz keverékhez, majd egy konyhai robotgép vagy kézi habverő segítségével dolgozzuk egynemű tésztává.
A tésztát öntsük egy zsiradékkal kikent, lisztezett, kapcsos tortaformába, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt süssük készre (tűpróba szükséges).
A krémhez 2 dl tejszínt verjük egy kis porcukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
A mázhoz 1 dl tejszínt, egy fém tálba öntjük, majd egy fazék gyöngyöző víz fölé téve forraljuk fel, és keverjünk bele kb. 15 dkg apró kockákra vágott étcsokoládét. Keverjük addig, amíg szép, fényes krém lesz belőle.
A kihűlt süteményt vágjuk félbe, töltsük meg a tejszínes krémmel. Helyezzük egy sütőrácsra és öntsük le a csokoládémázzal. A tetejét rakosgassuk ki a színes cukorkával vagy hintsük meg durvára őrölt mandulával. Ha lecsöpögött a felesleg, a tortánkat, teljes dermedésig a hűtőbe tegyük a hűtőbe. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KAKAÓS BÖGRÉS TORTA
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.