Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sóval és a reszelt sajttal. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez a tojássárgájával és a vajjal. Alaposan kidagasztjuk, ha túl száraz volna a tészta, adunk még hozzá vizet vagy tejet. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel. A megpucolt fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón átnyomjuk vagy késsel apróra vágjuk, és ezt is rákenjük a tésztára.
Ha kifliket szeretnénk formázni, akkor háromszögeket vágunk a tésztából, ha pedig stanglikat, akkor négyszögeket. Feltekerjük őket, a külsejüket megkenjük felvert tojással, és reszelt sajttal megszórjuk.
Kivajazott tepsin 200 °C-os sütőbe helyezzük, és aranybarnára sütjük (kb. 15 perc).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.