A leveles tésztát tekerjük ki. A megtisztított paradicsomokat vágjuk félbe. A fokhagymát zúzzuk finomra, a kakukkfű leveleit csipkedjük le. Nyújtsuk ki a két tésztalapot 2-3 mm vastagságúra, majd simítsuk egymásra. Szúrjunk ki egy 25 cm átmérőjű kört.
Öntsük az olajat egy 25 cm átmérőjű tűzálló tálba. A paradicsomok vágott felét hintsük meg a cukorral, majd cukros felükkel lefelé tegyük az edénybe. Nagy lángon pirítsuk néhány percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a kakukkfű felét. Vegyük le a tűzről, majd fedjük be az előkészített tésztalappal, és szurkáljuk meg villával.
Süssük 220 fokra előmelegített sütő alsó részében 20–25 percig. Vegyük ki és pihentessük 2-3 percet. Borítsuk ki a süteményt, és szórjuk meg a reszelt parmezánnal és a megmaradt kakukkfűvel. Sózzuk és borsozzuk meg, locsoljuk meg a citromlével, és szeletelve tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.