A leveles tésztát tekerjük ki. A megtisztított paradicsomokat vágjuk félbe. A fokhagymát zúzzuk finomra, a kakukkfű leveleit csipkedjük le. Nyújtsuk ki a két tésztalapot 2-3 mm vastagságúra, majd simítsuk egymásra. Szúrjunk ki egy 25 cm átmérőjű kört.
Öntsük az olajat egy 25 cm átmérőjű tűzálló tálba. A paradicsomok vágott felét hintsük meg a cukorral, majd cukros felükkel lefelé tegyük az edénybe. Nagy lángon pirítsuk néhány percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a kakukkfű felét. Vegyük le a tűzről, majd fedjük be az előkészített tésztalappal, és szurkáljuk meg villával.
Süssük 220 fokra előmelegített sütő alsó részében 20–25 percig. Vegyük ki és pihentessük 2-3 percet. Borítsuk ki a süteményt, és szórjuk meg a reszelt parmezánnal és a megmaradt kakukkfűvel. Sózzuk és borsozzuk meg, locsoljuk meg a citromlével, és szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.