A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, majd felszeleteljük. A vajon megpároljuk a megtisztított, felaprított hagymát, rádobjuk a gombát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal és az oregánóval. A paradicsomkonzerveket hozzáadjuk, majd felorraljuk, végül a gombás hagymát a bolognai jellegű szaftban készre pároljuk.
A konyhakész leveles tésztát 4 részre vágjuk, és mindegyiket megtöltjük a gombás töltelékkel. A tetejét tojással megkenjük.
Előmelegített 160 fokos sütőben sütjük, kb. negyed órát, majd 190 fokon, amíg megpirul a teteje. A sütési idő vége előtt egy picivel még sajttal, szezámmaggal is megszórhatjuk.
Megjegyzés
Ha nem bolti tésztát szeretnénk, akkor a tészta elkészítése: 40 dkg finomliszt ( lehet rozsliszttel variálni) 2 dl tej 3 g instant élesztő 3 ek napraforgó olaj 1 db tojás 1 dl víz (kb.) A tésztához összegyúrunk kb. 40 dkg lisztet, fél bögre tejben felfuttatott élesztőt, 3 ek olajat és annyi vizet, amennyit felvett. Amikor a tészta megkel, kinyújtjuk, és kockákat vágunk ki belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.