Elkészítés: A tejet 1 evőkanál cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverünk 1,5 evőkanál cukrot és egy csipet sót. Közepébe ütjük a tojásokat, belecsurgatjuk az élesztős tejet, és kemény munkával szép fényesre dagasztjuk a tésztát. Ha kell, adunk még hozzá lisztet. A végén beledolgozzuk az olvasztott vajat is.
Kikent, morzsával meghintett kuglófformába tesszük, és langyos helyen a duplájára kelesztjük (1-1,5 óra).
Ha megkelt, hideg sütőbe tesszük, bemelegítjük 200 fokra, pár percig így sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletét 170 fokra. Ha nagyon pirul a teteje, fedjük le alufóliával. Tűpróbáig sütjük (kb. 40 percig). Kivesszük és egy tányérra borítjuk.
A sütés közben elkészítjük az öntetet: A vizet 5 percig forraljuk a cukorral, a citromhéjjal és a citromlével, majd levesszük a tűzről, és belekeverünk 1 teáskanál rumaromát és 5 evőkanálbaracklekvárt. A megsült kuglófot nyakon öntjük vele, hagyjuk, hogy szikkadjon.
Közben a csokimázhoz a kakaóport összemelegítjük a cukorral és annyi vízzel, hogy összeálljon, sűrűre főzzük, végül levesszük a tűzről, beleolvasztjuk a vajat, és körben rálocsoljuk a kuglófra. Megvárjuk, míg valamennyire megdermed, és langyosan már szépen lehet szeletelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.