Elkészítés: A kolbászkákhoz annak minden hozzávalóját egy nagy tában összekeverjük. A vizet csak apránként adagoljuk hozzá, amennyire szükséges, hogy homogén, gyúrható masszát kapjunk. Nedves kézzel formázzunk belőle kb. 15 db kisebb kolbászkát. Grillserpenyőben magas hőfokon minden oldalán 3-5 percig süssük, szép barnára.
A salátához az édesköményt nagyon vékonyan felszeleteljük. A citrom héját vékonyan felszeleteljük, a húsát pedig kifilézzük, szintén vékonyan felszeleteljük, majd összekeverjük az aprított olívabogyókkal, friss aprított korianderzölddel. Olívaolajjal és citromlével locsoljuk meg.
A kenyérhez az élesztőt a cukorral felfuttatjuk langyos vízben. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és az olívaolajat. Amikor felfutott az élesztő, beledolgozzuk a lisztes keverékbe, és homogén tésztát gyúrunk. Meleg helyen hagyjuk kelni 15 percet. Kb. 8 egyforma labdát gyúrunk belőle, és kör alakúra kinyújtjuk, majd forró serpenyőben kevés olívaolajon kisütjük kb. 2-3 perc alatt. Ha már a szélei kezdenek barnulni, kész is.
A friss pitára halmozzuk a salátát és a kolbászkákat, és friss joghurttal fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.