Elkészítés: A felszúrt dagadót besózzuk, a belsejét oregánóval bedörzsöljük, azután félretesszük.
Keményre főzünk 3 tojást, majd lehűtjük. A csirkemájat szintén megfőzzük, s ha kihűlt, a tojásokkal együtt kockacukor nagyságúra vágjuk.
A darált húst sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felszeletelt, apróra kockázott gombát és vöröshagymát, a tört fokhagymát és a 2 db felvert tojást. A masszát jól összegyúrjuk, majd beletesszük a májat és a főtt tojást.
Az összedolgozott töltelékkel megtöltjük a dagadót, és a kolbászt is belenyomjuk úgy, hogy végig érjen. Hústűkkel a végét összefogjuk.
Alufóliába csomagoljuk, 180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
Ezután a fóliából kibontva megpirítjuk a tetejét úgy, hogy megkenjük tejföllel.
Felszeleteljük, petrezselymes burgonyával tálaljuk. Párolt káposztával is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.