Előkészítés: A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A rizst megmossuk, feltesszük főni a tejszínnel, egy csipet sóval, 2 csomag vaníliás cukorral, és kis lángon kevergetve forraljuk, amíg a rizs megfő. Kihűtjük. A mandulát durvára vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát a sütőformának megfelelő nagyságúra nyújtjuk úgy, hogy a forma oldalára is jusson. Villával megszurkáljuk, és a tésztát 10 percig elősütjük. Habosra keverjük a 4 tojássárgáját, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd a tejberizshez keverjük. Hozzáadjuk a kandírozott gyümölcsöt, a mandulát, a mazsolát. Habosra kikeverjük az öt tojássárgáját egészen addig, amíg kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a maradék vaníliás cukrot, a kristálycukrot, tovább keverjük. A rizst a félig megsült leveles tésztára terítjük, ráöntjük a kikevert tojássárgáját. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) lekapcsoljuk, majd a rizst 40-50 percig sütjük. Amikor langyosra hűlt, tetszőleges szeletekre vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.