Elkészítés: Megforrósítjuk a margarint, elkeverjük benne a lisztet, és mielőtt pirulni kezdene, felengedjük a tejjel. Kevergetve felforraljuk.
Hosszákeverjük a gesztenyemasszát és a vaníliás cukrot. Ha esetleg száraznak tűnne, adjunk még hozzá kevés margarint.
A tésztát vékonyra nyújtjuk. Fánkszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. Minden kicsi körlapra 1-1 kanálnyi tölteléket tegyünk, majd hajtsuk össze, hogy félhold alakú legyen. Azután nyomkodjuk le az oldalát úgy, hogy lezáródjon.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.
Finomabb, de drágább, ha a gesztenyemasszát kevés tejjel és rummal keverjük habosra, és 1 tojást is teszünk hozzá. Így a töltelék biztosan nem folyik ki.
Tálaláskor cukrot szórunk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.