A bort főzőedénybe töltjük, hozzáadjuk a brandy vagy vodkát, majd beleszórjuk a kardamom magokat. Beletesszük a fahéjat, a fél narancsot, a cukrot, a szegfűszeget.
Lassú tűzön melegíteni kezdjük. Közben hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát és az aszalat fügét is.
Gyakran kevergetve kb. 35-45 percig gyöngyöztetjük. Nem szabad felforralni!
Poharakba töltve forrón kínáljuk. Aki szereti, benne hagyhatja a gyümölcsöket is.
Megjegyzés
Még alkoholosabb lesz, ha adunk hozzá fél liter portóit is - de ne feledjük, a glögg erősebb, mint a normál forralt bor!
A receptet Heli77 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.