A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Szobahőmérsékleten 15 percet pihentetjük.
A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, belőle bucikat formázunk. Rizsliszttel megszórt felületen a bucikból egész vékony köröket nyújtunk. Ha szükséges, nyújtás közben a lapok alá rizslisztet szórunk.
Zsiradék nélkül, forró palacsinta sütőben megsütjük a tortilla lapok mindkét oldalát. A sütési idő oldalanként kb. 30 másodperc.
Vigyázzunk, ne süssük túl, mert könnyen kiszárad és nem lehet tekerni. A megsült lapokat felhasználásig tegyük két tányér közé, így biztosan nem keményedik meg.
Megjegyzés
Egy alap tortilla lap számtalan módon használható fel. Készülhet belőle töltött tortilla, burrito, enchilada,
quesadilla is. Akkor tudjuk a megsült lapokat tetszés szerint tekerni, csavarni, tölteni, ha azokat nem sütjük túl, mert akkor biztosan törni fog. Érdemes a megsült lapokat tányérra szedni és még forrón egy másik tányérral letakarni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.