A cukkinit megmossuk, és kockázd fel apróra (kb. egy bögrényi kockázott cukkinit kapsz).
Egy tálban összekeverjük a rizslisztet, csicseriborsólisztet, szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. Hozzá morzsoljuk a vajat.
Hozzá keverjük a citromlevet, vizet és az egészet összekeverjük. Amikor elkevertük a tésztát, beletesszük a zöldséget és összeforgatjuk. (Érdemes gyorsan összekeverni.)
Ha szükséges, tegyünk sütőpapírt a muffinformába, adagoljuk bele a tésztát.
Tegyük 180°C fokra előmelegített sütőbe és süssük aranybarnára körül-belül 20-25 perc alatt.
Megjegyzés
Nem csak azért szeretem ezt a receptet, mert finom, de a csicseriborsó liszt és a rizsliszt keveréke teljes értékű fehérjével szolgál a szervezet számára. Fontos, hogy vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.