Elkészítés: Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, a joghurtba belereszeljük a fokhagymát, a hússzeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszük, és másnapig a hűtőben pihentetjük.
Másnap a szárított gombát beáztatjuk, ebből csak keveset használjunk, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük. A cukkinit megmossuk, hámozás nélkül, hosszában félbe, majd szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítva felkarikázzuk.
Serpenyőben vaj és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, a gombát és a cukkinit megpirítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés borsikafüvet és kakukkfüvet, felöntjük a tejszínnel és beforraljuk. Mikor kész és egy kissé hűlt, hozzákeverünk 1 felvert tojást.
Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel, 2 csíkot meghagyunk a tetejére. A húst kivesszük a joghurtból, lesimítjuk róla a felesleget, sózzuk, borsozzuk, és rátesszük a baconszeletekre úgy, hogy teljesen befedje, de ne vastagon. A tetejére is hagyjunk annyi szeletet, amivel be tudjuk fedni. A mélyedést kitöltjük a tejszínes zöldségmasszával. Befedjük a csirkemellszeletekkel és a baconnel.
Beletesszük egy nagyobb tepsibe, és közepes hőfokon megsütjük. Ami kisül belőle folyadék, azt a végén leöntjük róla. Kissé hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Hidegen és melegen is finom étel.
A salátához a madársalátát megmossuk, lecsepegtetjük, 1 fej lilahagymát felkarikázunk, 3 paradicsomot gerezdekre vágunk, 2 szál újhagymát és 1 kis csokor hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverünk, meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével, teszünk rá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatjuk, és tálaljuk a hús mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.