Elkészítés: A megmosott, lecsepegtetett kínai kelt 3 centis darabokra vágjuk, a megtisztított gomba szárát apróra daraboljuk, kalapját félcentisre szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát nem túl finomra vágjuk és lesózzuk (így kicsit megpuhul). A csicsókát (ez el is hagyható, de nagyon finom benne – sajnos nem tárolható sokáig, nem kapható egész évben) megpucoljuk, 2 centis darabokra vagdossuk.
A felforrósított wokba kevés olajat öntünk, beledobjuk a hagymát, az aprított gombaszárat, gyorsan összerázzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, ráreszeljük a gyömbért. (Vigyázzunk, nehogy megégjen!) Ekkor rakjuk rá a gombaszeleteket, keverjük, rázzuk 3-4 percig, majd jöhet a kínai kel (ezt is le szoktam sózni előtte). Pár darab beáztatott szárított vargánya jó illatot és ízt kölcsönöz neki! 3 perc múlva ráöntjük az ecetet, a szója-, és halszószt. Lefedjük, 10-15 percig így hagyjuk kis lángon. Mikor felére összeesett, belerakjuk a csicsókát, jól összerázzuk (keverjük), ismét lefedjük.
Kevés hideg vízzel (vagy ha használtunk szárított gombát, annak az áztatólevével) kikeverjük a keményítőt, lassan hozzáadjuk, 1 percig még főzzük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.