Elkészítés: A szalonnát és a hagymát apró kockára vágom, a füstölt kolbászt felkarikázom, a gombát megtisztítom, félbe, majd szeletekre vágom, a paprikát és a paradicsomot felezem, majd szeletelem, a lecsókolbászt megszabadítom héjától, hosszában negyedre vágom, majd szeletelem.
Egy lábosban a zsíron kiolvasztom a szalonnát, rádobom a hagymát, sózom, megfonnyasztom. Beleadom a tarhonyát és a karikázott füstölt kolbászt, zsírjára pirítom, fokhagymanyomón átnyomom a fokhagymagerezdeket, ez is mehet bele, felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, így párolom néhány percig. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, mehet bele a babérlevél, némi csípős piros arany, őrölt bors és a cseresznyepaprika is, meghintem pirospaprikával, alaposan elkeverem, és felöntöm a borral.
A tarhonya puhulásáig főzöm, ha igényli, adok még hozzá vizet, de inkább kevés bort. Beledobom a gombát és a lecsókolbászt, készre főzöm, legvégül mehet rá a tejföl is.
Friss kenyérrel adom az asztalra, gyorsan elkészíthető, viszonylag olcsó, de kiadós étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.