Elkészítés: 15 dkg szoba hőmérsékletű vajat, 20 dkg cukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 2 tojást, 25 dkg lisztet, 1/2 csomag sütőport, 2 dl hideg tejet, és tovább keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Közepes méretű, sütőpapíros tepsibe öntjük, és 170-180 fokon 10 percig sütjük, amíg picit elkezd halványan barnulni a tészta.
Kivesszük a sütőből, és a magozott meggyet rászórjuk. Összekeverünk 3 tojást, 4 dl tejfölt, 3 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és a meggy tetejére öntjük. Visszatoljuk a sütőbe, és 170-180 fokon 20 percig sütjük, amíg a teteje világosbarna színűre meg nem pirul.
Langyosan szeleteljük, porcukorral szórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.