Elkészítés: 1. A tejet meglangyosítjuk (ne legyen túl meleg, mert tönkremegy az élesztő), beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd csomómentesre elkeverjük.
2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az oreganót, az olajat (megbolondíthatjuk még esetleg 1 nagyobb gerezd zúzott fokhagymával), és beleöntjük az élesztős tejet. Az egészet kidolgozzuk annyi kézmeleg vízzel (kb. 1,5 dl), hogy kissé ragacsos tésztát kapjunk. Ez azt jelenti, hogy keverés/dagasztás közben a táltól elválik a tészta, de ha megnyomjuk a tetejét, kissé hozzátapad az ujjunkhoz.
3. Lisztezett deszkára tesszük, és a tepsi méretére nyújtjuk (2 db 24 cm-es vagy egy 34x34 cm-es tepsire elég ez a mennyiség). A tepsit kiolajozzuk, beletesszük a tésztát, és amíg bemelegszik a sütő 180°C-ra, addig hagyjuk kelni a tésztát (kb. 20 percet).
3. Megkenjük pizzaszósszal, rátesszük a feltétet, és 20-30 perc alatt készre sütjük. A sütésidő a feltét mennyiségétől függ. Fontos, hogy a sajtot csak a végén tegyük rá, nehogy megégjen!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.