Az avokádót hosszában kettévágjuk, a magját kivesszük, a héját lehúzzuk. A húsát kockákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.
Megmossuk, kimagozzuk a paradicsomot és kis kockákra vágjuk. A kaprot is megmossuk, leitatjuk róla a folyadékot, és a leveleit apróra vágjuk.
A főzőtejszínt, a majonézt, a kaprot, a paradicsomot és az avokádót összekeverjük, majd sóval, borssal, és esetleg egy kis citromlével ízesítjük.
A rákot lecsepegtetjük, és belekeverjük a salátába.
Eközben a salátaleveleket is megmossuk, és megszikkasztjuk. Négy kis üvegtányért, vagy kelyhet kibélelünk vele, majd a rákkoktélt beletöltjük. Kaporral díszítjük, és friss bagettel tálaljuk (Rák helyett kockára vágott főtt sonkát is keverhetünk bele).
Megjegyzés
Rendkivül egyszerű az elkészitése, a tálalása dekorativ, és nagyon egészséges előétel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.