Elkészítés: A krumplit megpucolom, felkockázom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, és krumplinyomóval egy nagy tálba nyomom.
Hozzáadom a többi hozzávalót (puha zsír, puha margarin, só, cukor, élesztő, tejföl, reszelt sajt nagy része, kömény, 1 tojás, liszt). A másik tojást egy pohárba teszem, felverem, és annyit hagyok benne, amennyivel a pogik tetejét megkenem, a többit a tálba öntöm.
Összegyúrom, kicsit még lehet lisztezni, hogy elváljon az edény falától. Nem kell pihentetni, mert szárazélesztőt használunk.
Kiborítom az asztalra, kézzel ellapogatom kb. 1,5 cm vastagra.
Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatva, zsírpapírral bélelt tepsibe teszem. A sütőt 210 fokra előmelegítem.
A pogik tetejét tojással megkenem, mindegyikre teszek 1 karika kolbászt és egy pici reszelt sajtot. A utolsó szemekre - ha nem marad kolbász - pár szem fenyőmagot teszek. Készre sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.