A megtisztított nektarint vágjuk apró kockára, az áfonyákat felezzük el, de díszítéshez hagyjunk néhány cikk őszibarackot, és néhány darab áfonyát.
Kevés hideg tejjel keverjük ki a pudingport, majd a maradék tejet hozzáadva, folytonos keverés mellett forraljuk addig, míg besűrűsödik. Adjuk hozzá a feldarabolt gyümölcsöt, és töltsük a pudingot hideg vízzel kiöblített tálkákba, vagy poharakba, és hűtsük le.
Fogyasztás előtt díszítsük fel a félrerakott gyümölcsökkel. Készíthető hagyományos pudingporból, ízlés szerinti édesítőszerrel.
Recept és fotó: Dr. Fövényi József- Gyurcsáné Kondrát Ilona: GI Diéta - optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak, Springmed Kiadó
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.