A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Veszünk egy nagyobb tálat, beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, simára keverjük.
Veszünk egy 23x39 centis tepsit, kikenjük olajjal, majd meghintjük liszttel, és a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk, végezetül megszórjuk a megmaradt magozott meggy másik felével. Betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 25 percig sütjük.
Amíg sül a pite kemény habbá verjük a csipet sóval és a cukorral a tojásfehérjét, végül beleforgatjuk az almaecetet. A pitét kivesszük a sütőből és elsimítjuk rajta a tojásfehérje habot.
Visszatoljuk a sütőbe 15 percre. Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Megjegyzés
Meggyes pite újragondolva, habosan. Így még finomabb, egy igazi ízbomba lett. A hozzávalókat a joghurtos pohárral mérjük ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.