Előkészítés:
A lisztet átszitáljuk, apróbb darabokban hozzáadjuk a vajat, a sajtot, a tojássárgáját, egy teáskanál sót, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és egy órára (akár egy éjszakára is) betesszük a hűtőbe.
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, szeletekre, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát serpenyőben zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hűlni hagyjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. Elkeverjük a tejföllel, a tojásokkal, és az ételízesítővel, szerecsendióval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vagy tűzálló tálat. Villával többször megszurkáljuk a tésztát, belesimítjuk a hagymás masszát, és ráöntjük a tejfölös keveréket. A sütő alsó rácsán kb. 35-40 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.