A felkockázott szalonnát az olajban kisütjük, megfonnyasztjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát. Köménnyel fűszerezzük, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, azonnal felöntjük kb. 8 dl vízzel és felforraljuk.
A felkockázott burgonyát a fővő leveshez keverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 5 perc után hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, és kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük.
A tojással, a liszttel, 1 csipet sóval és kb. fél dl vízzel galuskatésztát keverünk, szaggató segítségével a forró leveshez szaggatjuk, forrás után még 1 percig főzzük, majd aprított zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Egyszerűen elkészíthető, ízletes leves!
Tehetünk bele egy pár karika füstölt kolbászt, karikára vágott zöldpaprikát, nyáron paradicsomot, de nélkülük is jó!
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.