Elkészítés: A lisztet a porcukorral összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, és addig gyúrjuk, míg összeáll a tészta. 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Meglisztezett deszkán 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, egyenlő mennyiségben szaggatunk belőle három különböző méretű csillagot, melyeknek a közepét hurkapálcikával kilyukasztjuk.
A tojásfehérjét villával kissé felverjük, a csillagokat lekenjük, majd vágott mandulával megszórjuk. Méretenként margarinnal kikent tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, nagysága szerint 6-9 perc alatt megsütjük. Ha a középső lyukak összesültek, még melegen újra kifúrhatjuk.
A hurkapálcikákat 6-7 cm-es darabokra vágjuk, egyik végét kihegyezzük. A csillagokat nagyság szerint hármasával rátűzzük úgy, hogy közé az aszalt sárgabarackból vágott darabokat tűzünk, az lesz a fenyő törzse. Az elkészült fenyőket 1-1 aszalt szilva talpra állítjuk. Félbevágott koktélcseresznyéből csúcsot rakhatunk a tetejére. A végén porcukorral meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.