Elkészítés: Minden hozzávalót a kenyérsütő gépbe teszek, és 1,5 órás keverő-kelesztő programra állítom.
Amikor készen van, a tésztát lisztezett asztalra borítom és elfelezem. Az egyik feléből egy szép cipót formálok. Egy nagyobb ovális-fedeles hőálló tál alját vékonyan kiolajozom, ebbe csusszantom bele a tésztát, éles késsel 3 csíkot metszek bele. Egész tojással vékonyan megkenem. Az edény tetejét langyos vízzel átöblítem, majd ráteszem a helyére, és ebben kelesztem a kenyeret 1 jó órát.
A másik tésztát 8 felé vágom. Minden darabot újból 3 felé vágok, és két kéz között kisodrom vékony nudlikká, majd asztalra teszem, és megfonom őket. A végeiket aláhajtom a tésztának.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a copfokat, egész tojással megkenem a tetejüket. Ezután mákkal is meghintem, majd vizet spriccelek a tésztákra és a tepsibe, ráteszek egy másik tepsit, és hagyom kelni 25 percet. (Azért tepsit rakok rá, mert a konyharuhához hozzáérhet a tészta.)
A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A megkelt copfokat újra megspriccelem vízzel, és betolom a sütőbe, 23-25 perc alatt elkészül. Amint kivettem, rögtön lekenem mindegyiket langyos vízzel, ettől megpuhulnak.
Ezután a kenyérről leveszem a tetőt, meghintem szezámmaggal a tetejét, kevés vizet spriccelek rá, visszateszem a tetőt, és mehet a 200 C fokos sütőbe. 50 perc alatt elkészül, de 10 perccel előtte a tetejét leveszem, hogy szabadon pirulhasson.
Amikor elkészült, ezt is langyos vízzel megkenem, kiborítom a tálból, és rácson hagyom kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.