A tészához a lisztet és a tojásokat simára dolgozzuk, ha nem akar összeállni, kevés langyos vizet adhatunk hozzá. Amikor elválik az edény falától, még 10 percig gyúrjuk. Szorosan lefóliázzuk, hogy ne száradjon ki, és egy órára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után, vékonyan lisztezett gyúródeszkán, a tésztát 1 mm vastagra, enyhén áttetszőre nyújtjuk. Mindkét felét belisztezzük, majd hengerré hajtogatjuk(minél többször hajtjuk, annál hosszabb lesz a tészta!), majd 7-8 mm széles csíkokra szeleteljük. (Ha nem akarjuk az egészet megfőzni,ruhaszárítóra lógatva kiszárítjuk és levegőmentes tasakba tároljuk )
A mártáshoz a serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a feldarabolt gorgonzolát, és felöntjük tejszínnel. Alacsony hőfokon dolgozzunk! Amikor már szép krémes az egész, megszórjuk frissen őrölt borssal és a kimért reszelt parmezán felével.
Közvetlenül tálalás előtt, a szeletelt gombát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A tagliatellét forrásban lévő, sós vízben 4-5 perc alatt készre főzzük.
A lecsepegtetett tésztát egy tálra helyezzük, ráöntjük a gorgonzolamártást, megszórjuk pirított gombával és a maradék parmezánnal. Jó étvágyat!
Megjegyzés
Aki szeret főzni, és imádja a tésztás ételeket, próbálja ki. Verseny előtt készítettem, nagy kedvencem lett már első alkalommal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.