A tagliatelle tésztához a friss spenótleveleket sós vízben blansírozzuk, majd turmixgépben pépesítjük. 30 dkg liszthez a tojásokat, a sót és az előkészített pürét hozzáadjuk, majd jó alaposan kidolgozzuk. A dagasztás közben még kb. 10 dkg lisztet felvesz, amit fokozatosan adagolunk hozzá. A kész tésztát fél órát pihentetjük, majd tésztagéppel (vagy kézzel) kinyújtjuk és 20 cm hosszúságú metéltre (tagliatelle) vágjuk.
Amíg a tészta pihen, a vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk, olívaolajon megdinszteljük, és a csíkokra vágott csirkemellet hozzáadva addig pirítjuk, amíg a hús teljesen kifehéredik. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és az összezúzott bazsalikomleveleket, majd újabb 2-3 perc után a zöldborsót, és felöntjük fél liter főzőtejszínnel. Egy kevés sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd 10-15 percig fedő alatt főzzük.
A tésztát forrásban lévő sós vízben 4-5 perc alatt készre főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a közben elkészült öntettel összekeverjük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.