A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
A zöldségeket megmossuk, megszárítjuk. A szárított gombákat kb. 2-3 dl forró vízbe áztatjuk, a csiperkegombát felszeleteljük, a zellerszárat és a sárgarépát felkarikázzuk. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük. A zöldfűszereket és a fokhagymát finomra felaprítjuk, a cheddar sajtot lereszeljük.
Olívaolajon kb. 2 perc alatt megpirítjuk a csiperkegombát, hozzáadjuk a sárgarépát, a zellerszárat, a lilahagymát, a fokhagymát, majd megsózzuk és megborsozzuk.
Hozzáadjuk a babérlevelet és a friss zsályaleveleket, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával és szerecsendióval is, majd alaposan összekeverjük.
A szárított gombákat kivesszük a vízből, és a serpenyőbe tesszük a többi zöldséghez. Átkeverjük, és további 3-4 percig főzzük. Hozzáöntjük a paradicsompürét és a tűzről lehúzva a lisztet is hozzákeverjük. Végül megszórjuk zöldfűszerekkel.
A gombás ragut a tésztával tálaljuk, a tetejére cheddar sajt kerül.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)
Megjegyzés
A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.