A fűszerpaprikát, a mézet, a mustárt, a frissen őrölt borsot, a cayenne borsot, a sót és reszelt fokhagymát elkeverünk az olajban. A karajról levágjuk a hártyát és a pácba forgatjuk.
Kevés zsiradékon körbepirítjuk, majd előmelegített, 170 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, majd szorosan becsomagoljuk és hűtőbe tesszük.
A tésztát lobogó, sós vízben főzzük, majd leszűrjük és meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
Amíg hűl a tészta, forró serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott cukkinit és gombát. Megsózzuk, borsozzuk.
A mascarponét meglocsoljuk kevés olívaolajjal, balzsamecettel, majd hozzáadjuk a pirított cukkinit, gombát, az apróra vágott aszalt paradicsomot, az elmorzsolt gorgonzolát, a felaprított petrezselymet és snidlinget, a lime reszelt héját és pár csepp levét.
A kész öntetbe forgatjuk a tésztát (ha sűrű, kevés tésztafőző vízzel hígíthatjuk). Elkeverünk egy kis mézet fehér balzsamecettel, mesózzuk, -borsozzuk, valamint finomra vágott bazsalikomot adunk hozzá.
A hideg karajszeleteket vékonyra szeleteljük, majd megkenjük a balzsamecetes-bazsalikomos páccal. A tésztasalátát egy mélytányérba szedjük, a tetejére halmozunk a vékonyra szeletelt, mézes ecettel megkent karajból. A maradék dresszingbe forgatunk egy kis madársalátát, amit a tésztasaláta és a hús tetejére teszünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.