Elkészítés: 1. Az élesztőt belemorzsoljuk 3 dl langyos tejbe, pici cukrot teszünk hozzá, majd a tetejére egy kis lisztet szórunk. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a többi hozzávalót, tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen kelesztjük.
2. Miután megkelt, 30x45 cm-es téglalapra nyújtjuk.
3. Megtöltjük a töltelékünkkel, amivel szeretnénk. A tésztát felcsavarjuk, és az így kapott tésztahengert kikent kuglófformába tesszük úgy, hogy a tészta széle alulra kerüljön, és ez gyűrűt formáljon.
4. Újra kelesztjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük 15-20 percig, utána 170 °C-ra mérsékeljük. A sütőben még fél óráig így sütjük. Sütés után kiborítjuk, és konyharuhával lefedve hűlni hagyjuk.
5. A cukormáz hozzávalóit habosra kikeverjük, majd ráöntjük a kuglófra. Elzárt, langyos sütőben rászárítjuk a kuglófra a mázat.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.