Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hortobágyi palacsintabatyuk recept
recept
Mester

Hortobágyi palacsintabatyuk

90 perc
4 adag
Költséges
2017. 10. 05.

Elkészítés

  1. A húst leöblítjük, felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
  2. Forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát, a fokhagymát, rádobjuk a felkockázott borjúhúst, majd kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzhelyről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, a saját levében puhára pároljuk.
  3. A palacsintákhoz elhabarjuk a tejben a tojásokat, 1-1 csipet sót és őrölt borsot, majd apránként a liszthez adjuk, simára keverjük, lefedjük, és fél órát pihentetjük.
  4. Egy közepes méretű serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a többit a masszához keverjük és 12 db vékony palacsintát sütünk belőle. Letakarjuk, melegen tartjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kiszedjük a húst a szaftjából, és ledaráljuk. A szaftban elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
  6. Megkenjük vele a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, és felül összekötjük metélőhagymával - így kapjuk meg a batyu formát -, és tűzálló tálba sorakoztatjuk. A maradék tejfölös-paprikás mártást a palacsinta köré öntjük, majf sütőbe tesszük, és alacsony lángon 10-15 perc alatt átmelegítjük a palacsintákat.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Illatos parasztomlett szalonnával
Recept
Egyszerű

Illatos parasztomlett szalonnával

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Egyszerű tojáskrém
Recept
Egyszerű

Egyszerű tojáskrém

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Krumplis-sajtos-baconös egytál
Recept
Egyszerű

Krumplis-sajtos-baconös egytál

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss kevert saláta házi fokhagymás krutonnal
Recept
Egyszerű

Friss kevert saláta házi fokhagymás krutonnal

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Snidlinges tojássaláta
Recept
Egyszerű

Snidlinges tojássaláta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zöldfűszeres burgonyaropogós (tócsni)
Recept
Egyszerű

Zöldfűszeres burgonyaropogós (tócsni)

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tojássaláta snidlinggel és újhagymával
Recept
Egyszerű

Tojássaláta snidlinggel és újhagymával

20 perc
|
4 adag
|
Olcsó
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Hasonló receptek

Metélőhagymás tojáskrém recept
Recept
Egyszerű

Metélőhagymás tojáskrém

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
 Csilla szerző profilképe

Csilla

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.