A húst leöblítjük, felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
Forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát, a fokhagymát, rádobjuk a felkockázott borjúhúst, majd kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzhelyről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, a saját levében puhára pároljuk.
A palacsintákhoz elhabarjuk a tejben a tojásokat, 1-1 csipet sót és őrölt borsot, majd apránként a liszthez adjuk, simára keverjük, lefedjük, és fél órát pihentetjük.
Egy közepes méretű serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a többit a masszához keverjük és 12 db vékony palacsintát sütünk belőle. Letakarjuk, melegen tartjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kiszedjük a húst a szaftjából, és ledaráljuk. A szaftban elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
Megkenjük vele a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, és felül összekötjük metélőhagymával - így kapjuk meg a batyu formát -, és tűzálló tálba sorakoztatjuk. A maradék tejfölös-paprikás mártást a palacsinta köré öntjük, majf sütőbe tesszük, és alacsony lángon 10-15 perc alatt átmelegítjük a palacsintákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.