Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet megmossuk, a gombát megtisztítjuk, és a mogyoróval együtt mindet apróra vágjuk. A húst megmossuk, hártyáit eltávolítjuk, éles késsel hosszában átszúrjuk. Ezt a “zsebet” kissé kiszélesítjük. A húst kívül-belül bedörzsöljük ételízesítővel.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, és a fokhagymát megpirítjuk benne, hozzáadjuk a gombát és megpároljuk. Végül a petrezselymet és a mogyorót is belekeverjük, összeforrósítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A masszát a húsba töltjük, végeit összetűzzük. Felforrósítjuk az olajat, a húst körös-körül alaposan megpirítjuk benne. A húst a zsiradékkal együtt tepsibe tesszük, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Szeletelés előtt legalább 10 percig lefedve vagy fóliával letakarva pihentetjük. Közben kinyomjuk a citrom levét, és összekeverjük a cukorral. A banánt meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, majd felszeleteljük. Összekeverjük a citromlével. A datolyát kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, és a banánhoz keverjük. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A banános datolyához keverjük. Rászórjuk a gyömbért, és kis lábosban kb. 10 percig pároljuk. A mentát leöblítjük, összevagdaljuk, és tálalás előtt rászórjuk a banános keverékre. A húshoz kínáljuk – burgonyarösztit vagy pürét is adhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.