Összegyúrjuk a darált húst a rizzsel, 1 db lereszelt sárgarépával, 1 fej lereszelt hagymával, a tojással, 1 csokor apróra vágott kaporral, sóval, borssal. Egy kiskanál segítségével gombócokat szaggatunk és nedves kézzel formázzuk, majd egy tányérra sorakoztatjuk őket.
Közben felforralunk két liter vizet. Amikor lobogva forr, egy lyukacsos kanállal beletesszük a húsgombócokat. A habot, ami forrás közben képződik, leszedegetjük a tetejéről. Kb. 10 percig forraljuk, amíg a gombócok feljönnek a tetejére.
Ezután beletesszük a többi, meghámozott, felaprított zöldséget, és 15 percen át főzzük. Amikor már majdnem kész, beletesszük a paradicsompürét és a korpaciberét.
Újraforraljuk, majd kikapcsoljuk a tűzhelyet, és beletsszük az apróra vágott zöldfűszereket (1 csokor kapor, 1 csokor lestyán). Letakarjuk, pihenni hagyjuk 20 percig tálalás előtt.
Ha szárított zöldfűszereket használunk (2-2 evőkanál kapor, 2 evőkanál lestyán), akkor még forralás közben, de inkább a vége fele beletesszük a levesbe. Más zöldségeket is lehet beletenni, pl. petrezselyemgyökeret, zellergumót, karalábét stb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.