A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, és az élesztőt és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha kezd összeállni akkor a felolvasztott vajat, és az olajat apránként bele dolgozzuk a tésztába. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd ketté vesszük. Az egyiket megszórjuk liszttel és letakarjuk 30 percig meleg helyen kelesztjük.
A tészta másik felébe beledolgozzuk a kevés vízzel feloldott kakaót és összegyúrjuk, szintén meghintjük liszttel, letakarjuk, és 30 percig együtt kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha megkeltek a tészták akkor, átgyúrjuk őket, majd mind két tésztát kettéosztjuk és 4 kis gombócot készítünk.
A gyúrótáblát megolajozzuk,és mind a 4 gombócból rudakat formálunk, aztán négyes fonással összefonjuk. Egy olajjal kikent formába tesszük a fonott kalácsot, és 30 percig újra kelesztjük. Ha megkelt, akkor felvert tojással lekenjük, majd betoljuk az előmelegített sütőbe, 25 alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. A tetejét megkenjük cukros vízzel, mert így szép fényes lesz a kalács.
Nálunk a húsvét kalács nélkül nem telhet el,mert a sonkát,és a tojást kaláccsal szeretjük enni.Ez egy új receptem, mert az unokák nagyon szeretik a kakaós kalácsot, gondoltam meglepem őket,
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.