Az élesztőt 4,5 dl langyos vízbe morzsoljuk. A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, majd összedolgozzuk az íróval, valamint a feloldott élesztővel. Sima tésztává dagasztjuk, és letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 30 percig.
Közben a sütőt előmelegítjük 240 fokra. A megkelt tésztát átgyúrjuk, hosszúkás cipóvá formázzuk, és áttesszük egy 31 x 28 cm-es tapadásmentes tepsibe. Liszttel megszórva kelesztjük további kb. 30 percig.
A cipót az előmelegített sütőben 240 fokon sütjük 15 percig, majd 200 fokon további kb. 45 percig. Végül rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A cipó belehelyezése előtt a tepsit hagyd szoba-hőmérsékletűre melegedni, esetleg langyosítsd meg a sütőben.
A bevonat nélküli tepsit nagyon vékonyan kend ki zsiradékkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.