Elkészítés: Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval meggyúrjuk a tésztát, duplájára kelesztjük. Közben a tepsit vajjal kikenjük.
A tésztát 9 kis cipóra osztjuk, minden tésztát vékonyra nyújtunk, megkenjük a kakaós masszával, és egyenként feltekerjük. Ha 3 rúd elkészült, akkor szépen összefonjuk, és a tepsibe fektetjük, a felvert tojással jól bekenjük. Aztán folytatjuk a műveletet, amíg mindhárom kalácsfonatunk nem kerül a tepsibe, mindegyiket bekenjük a tojással, és még további 15 percet pihentetjük. (A második fonat elkészültekor a sütőt 180 fokra előmelegítjük.)
Jól megszórjuk a cukorral összekevert dióval, és megsütjük. Vigyázat, nagyon finom! Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.