Langyosra melegítjük az 1 tejet, és hozzáadjuk a cukrot, ebben felfuttatjuk az élesztőt. Míg az élesztő felfut, addig a liszthez hozzáadjuk a sót, margarint és a tejfölt, majd később a felfutott élesztőt is! Addig gyúrjuk, míg össze nem áll a tésztánk, és ha úgy vesszük észre, hogy nem vesz fel több lisztet, akkor még egy pici langyos tejet hozzáadunk.
Ha teljesen összeállt, és nincs alatta több liszt, akkor letakarhatjuk, és hagyhatjuk kelni kb. 1 órán keresztül meleg helyen.
Mikor megkelt kitesszük a sodródeszkára és kinyújtjuk kb. 3 cm vékonyra, a tetejét enyhén bevagdaljuk, és kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat áttesszük egy kivajazott tepsibe, és megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal. 30-35 percre a sütőbe tesszük.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.