A japán cseresznyevirág torta alapjához a kekszet egy jól zárható tasakba tesszük, és összetörjük egy klopfolóval.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük, majd egy 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
A habtejszínt keményre verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromlevet és a krémsajtot. Alaposan elkeverjük.
A zselatint feloldjuk egy kevés vízben, majd lassan felmelegítjük és ezt is a krémbe keverjük.
A krémet a formába kanalazzuk és 6-8 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A zseléhez felmelegítjük a vizet a cukorral, ételszínezékkel és a rózsavízzel. Belekeverjük a zselatint, majd kissé kihűtjük és a megszilárdult krémre öntjük.
A cseresznyevirágokat vízbe helyezzük, hogy eltávolítsuk róla a sót, majd a zselébe helyezzük őket. Néhány óra hűtés után fogyasztható.
Megjegyzés
A cseresznyevirágokat házilag is megszáríthatjuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.