A kekszet morzsoljuk össze vagy daráljuk le. Melegítsük fel a vajat, és keverjük bele a kekszmorzsát.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen lapogassuk bele a vajas kekszet. Tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, tegyünk félre pár szemet a díszítéshez. A maradék felét vágjuk fel apró darabokra.
Az eper másik felét botmixerrel pépesítsük, keverjük hozzá a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és keverjük addig, amíg teljesen feloldódik. Hűtsük langyosra.
A zselatint adjuk hozzá az epres joghurtos krémhez, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínből készítsünk kemény habot. Keverjük apránként ezt is az epres krémhez úgy, hogy sima habot kapjunk. Ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, keverjük hozzá az előzőleg apróra vágott epret is.
Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, egyenletesen öntsük rá a joghurtos eperhabot, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára. A legjobb, ha egész éjszakára bent hagyjuk, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A lehűtött epertortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint díszítsük tejszínhabbal és a félretett eperszemekkel.
Megjegyzés
Tálalás előtt helyezzük tortát egy tortatálra, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.