A burgonyát megtisztítjuk, és finomra reszeljük, majd hozzákeverjük a lisztet és a sót. Ha a burgonya kevés levet eresztene, vizet adunk hozzá, majd nokedliszaggatóval a forrásban levő, sós vízbe szaggatjuk a tésztát.
A főzés ideje alatt, a galuskát időnként megkavarjuk, és ha feljön a víz felszínére, még 3 percig főni hagyjuk, majd leszűrjük.
Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt a zsírból kiszedjük, a megmaradt zsírban elkeverjük a juhtúrót, majd, még forrón ráöntjük a kifőtt galuskát, és összekeverjük.
A kisült szalonnával megszórjuk, a zsír egy részével meglocsoljuk. Ízlés szerint tejföllel kínáljuk, és vékonyra karikázott újhagymával megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.